Hoppa till innehåll
2013/03/01 / litcurling

Femstjärnig grundserie med bitter eftersmak

15 raka segrar i elitseriens grundserie följdes upp av 2 förluster mot regerande europamästarna i form av Team Värmland/Edin. Surt förstås efter en vecka med stabilt och bra spel. Isarna och stenarna i Karlstad bäddade för offensiv och underhållande curling, vilket ofta ledde till mycket poäng och få ”nollomgångar”. Här kommer lite statistik från veckan som bevisar det vi menar:

Under de elva matcher vi spelade blev det så kallade ”nollomgångar” vid endast 8 tillfällen.

Vi stal 31 poäng på 11 matcher.

122 poäng fördelade på de 79 omgångar vi spelade… Ett snitt på ungefär 1,54 poäng per spelad omgång.

Finalen mot Edin måste från åskådarplats varit av hög underhållning. Visserligen bjöd båda lagen på mängder av misstag (och nej, det berodde inte på nervositet som vi hört vissa trott, utan på en mycket svårspelad bana), men matchen gick i alla fall till sista sten och hade en del krävande inslag. Tyvärr kunde vi inte uppnå succén från grundserien och förlusten med 6-9 var ett faktum. Lit CC lag Eriksson gratulerar Team Värmland till elitserieguldet!

Media om elitseriefinalen.

SVT

Östersundsposten

NWT

Härnäst väntar en resa till Kanada för laget. Vi åker den 18 mars och förväntar oss ett häftigt äventyr. Förhoppningsvis kan vi slå en och annan gammal räv (Kevin Martin, Glenn Howard, Jeff Stoughton) med slutresultat att vi tar revansch på Team Värmland i turneringens final. Man kan ju alltid drömma. ;)

/Lit CC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: