Hoppa till innehåll
2013/02/19 / litcurling

Dåligt med uppdateringar, något som ska ändras på.

Som sagt, riktigt dåligt med uppdateringar på den här bloggen ‘as of late’. Faktiskt inte en enda under tävlingssäsongen 12/13. Tanken är att vi ska ändra på det, och vi börjar med en kort summering av vad som hänt med laget hitintills under 12/13.

Vi kan väl börja där säsongen startade, på Europatouren. På touren har vi varit konsekventa och stabila i spelet, med resultatet att vi ofta fått matcherna dit vi vill. Två inledande kvartsfinalplatser i Baden respektive Oslo förde mersmak med sig. Stundtals spelade vi riktigt bra och med lite flyt hade vi kunnat stå högst upp på pallen i någon av turneringarna. Istället kom triumfen under Swiss Cup Basel. Sju raka vinster och briljant spel hela vägen. Swiss Cup Basel har följts upp av två tävlingar där vi åkt hem med besvikna miner. Under Champéry Masters visade vi att vi kan nå slutspel trots en dålig helg rent spelmässigt, och det var ett tydligt tecken på att vi ofta får matcherna dit vi vill. Faktum kvarstår dock att man alltid vill ha mer och det är svårt att acceptera ett nederlag när utförandet inte är på topp. Efter ett långt uppehåll från spel under EM-månaden och över jul åkte vi till Skottland för Perth Masters. Att vi var ringrostiga syntes tydligt under helgens första två dagars spel. Inte mycket stämde och vi satte oss tidigt i en prekär situation för att nå slutspel. När väckarklockan ringde vid 6 på lördagsmorgonen visste vi att fyra raka segrar (en förlust, vilken som helst, och vi skulle inte få spela fler matcher) var det enda som gällde för slutspel. Klockan 21 samma dag stod det klart att Kina tog ”vår” slutspelplats efter en ren utskåpning som föranletts av tre meriterande segrar. För att summera vår säsong på europatouren lite kort så har den varit fantastisk. Vi ligger just nu på andraplatsen på rankingen (http://www.curlingchampionstour.org/) och det är endast European Masters kvar att spela, dit de åtta högst rankade lagen är kvalificerade.

winner_swisscup2012_eriksson

Segerbild från Swiss Cup Basel

Den nystartade svenska GP-touren har varit helt okej för lagets del. Siktet var inställt på att vinna samtliga tre tävlingar vi ställde upp i, men vi lyckades ”bara” vinna två och sluta på en andraplats i den tredje. Förlusten kom i GP-tourens slutspel och unga lag Zip/Up tog en välförtjänt seger.

Revanschen på den svenska marknaden lät dock inte vänta alltför länge. Under SM-veckan i Falun lyckades vi uppfylla lagets stora mål med denna säsong, nämligen vinna SM-guld och ta en plats i nästa säsongs landslagstrupp. Att vara en del i landslagstruppen kommer hjälpa oss ekonomiskt för tävlingar utomlands samt med hanteringen av kost och träning. Det ger oss även chansen att representera Sverige i 2014-års världsmästerskap som är ämnat att gå i Peking, Kina.

sm-guld

SM-Guld!!!

 

I skrivande stund har vi tre tävlingshelger kvar – Elitserien i Karlstad, Victoria Curling Classic i Kanada och European Masters i Schweiz. I Elitserien, som vi just nu leder efter stabilt spel tillsammans med Team Värmland med Niklas Edin som skipper, siktar vi på att förbättra Lit CC:s andraplats från ifjol. Redan nästa tisdag, 26 februari, avgörs finalen.

Resan till Kanada i mars kommer bli en nyttig erfarenhet för laget. Vi kommer där ställas mot den absoluta världseliten – kanadensiska topplag i överflöd – och ser verkligen fram emot utmaningen. Avslutningsvis har vi European Masters där målet är turneringsvinst mot Europas tuffast möjliga motstånd. Känslan är dock att vi är mer än kapabla att vinna tävlingen.

För er som inte följer oss på Twitter har jag bara att säga… Följ oss på teameriksson!!!

/Crippa

One Comment

Kommentera
  1. Kenneth / Feb 20 2013 13:23

    Härligt. Va glad ja blir när jag läser uppdaterad hemsida. Nu kör vi mot nya mål. Styrelsen står bakom er o ska jobba vidare med sponsorer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: