Skip to content
2012/04/20 / litcurling

Fem millimeter från final

God kväll!

Idag mötte vi Skottland/Brewster, det lag som på papperet måste ses som förhandsfavorit i denna tävling. De har de senaste två åren vunnit silver två gånger om på herr-VM.

Inför matchen visste vi att om vi vann fanns det en chans för finalspel om de andra matcherna gick vår väg. Vi gör en imponerande insats och en extra hyllning går ut till Oskar i denna match. Inför matchen fick Kristian känningar i sitt knä igen och Andreas hoppade därför in för tredje gången som etta och vice skip. Oskar gick upp som fyra och skip samt Alex spelade trea och jag tvåa som vanligt. Det blir en jäkla match med ruskiga tripplar två gånger om av Oskar och vi hade en betryggande ledning med 6-4 inför sista omgången. Den släppte vi såklart inte!

Därefter stod det mellan Skottland/Gray (Murdochs ersättare) och Schweiz/De Cruz. Matchen gick till skiljeomgång och för att vi skulle nå finalplats krävdes det att schweizarna skulle stjäla poäng där. Skottland fick en dragning på fyrfoten som blev lite lång och mätinstrumentet togs fram. Det visade sig att Skottlands sten var lite, lite bättre och Skottland säkrade därmed en finalplats mot Norge. Vi får ställa in oss på en match om tredjepris vilket är riktigt bra, men det känns såklart lite surt då det var så nära. Samtidigt så borde väl vi själva ha vunnit mot skottarna men det finns inget att göra åt det nu.

Final och placeringsmatcher spelas imorgon kväll kl. 20.00. Där möter vi Schweiz/Michel som vi vann mot tidigare i veckan.

Allt för nu, jag drar ett inlägg imorgon också!

Annonser

One Comment

Kommentera
  1. Örjan Leek / Apr 21 2012 12:46

    Vilken fantastisk insats ni gör grabbar. 5 mm från final….!
    Jag lider mycket med Kristian som fortsätter ha bekymmer med smärta men vad skall man säga om storebror Andreas inhopp/insats.!?
    Gå för tredjeplatsen/bronset nu grabbar! Se´n har ni så lagom trevligt på avslutningsceremonierna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: