Skip to content
2011/12/03 / litcurling

Sammanfattning november + Lit @ Twitter

Tjena!

Senast jag uppdaterade bloggen var efter tävlingen i Champery där vi tog oss till semifinal men tyvärr torskade mot Schweiz/De Cruz. När vi kom hem därifrån var det fortsatt träning och i början av november åkte vi till Sundbyberg för deras inbjudningstävling med mestadels svenska lag men även några från Finland och Lettland.

Vi hade ingen bra helg utan underpresterade och tog oss därför inte till slutspel den gången. Kul för Alex dock som kunde vara med i säsongens två första matcher för hans del. Trots att han varit rejält sjuk i cirka 3 månader så såg man att känslan fortfarande finns kvar :)

Efter turneringen bilade alla utom Alex ner till Karlstad för några dagars lagträning. Var riktigt nice att köra några pass där på kanonfina isar vilket taggade igång oss lite extra inför nästa tävling som var Stirling Invitational i Skottland.

Med flyg från Göteborg landade vi i Skottland på onsdag kväll och kunde vänja oss vid dimman, regnet och haggisen inför första gruppspelsmatchen på fredag.

Vi vinner fyra av fem matcher i gruppen efter fina prestationer. Dessvärre fanns det väldigt lite curl att hämta så ett riktigt offensivt spel som vi föredrar uteblev då det inte var möjligt. Vi vinner kvartsfinalen komfortabelt men åker tyvärr i säsongens tredje semifinal mot ett duktigt skotsk lag i vår ålder. Överlag en stabil turnering från vår sida som vi lika gärna kan ha vunnit men marginalerna var inte riktigt på vår sida denna helg.

Hemresa på måndagen och tillbaka för mer träning innan första elitseriesammandraget som började den 24 november. Elitserien består av 16 lag där alla möter varandra i en grundserie. Då alla matcher är spelade går de fyra lag som skrapat ihop flest vinster till slutspel. I det första sammandraget delar man upp lagen på två orter, den här gången i Örnsköldsvik där vi och 7 andra lag spelade och i Norrköping där resterande 8 lag lirade. I slutet av februari samlas alla lag i Karlstad för att spela de resterande matcherna inklusive slutspelet.

I Örnsköldsvik går vi rent och vinner samtliga 7 matcher vilket är riktigt starkt gjort. Det har placerat oss i en fin utgångsposition inför resterande matcher. I fjol slutade vi som tvåa efter en väldigt knapp finalförlust mot Team Värmland från Karlstad. Återstår att se om vi kan nå hela vägen denna gång!

Förhoppningsvis kommer det läggas ner mer kraft och fokus på isar och stenar då det hela avgörs i Karlstad än i Örnsköldsvik där det gick spikrakt och isen höll i ungefär 4 av 10 omgångar. Jag menar verkligen inget illa åt de som slet i Örnsköldsvik då jag är övertygad om att de gjorde sitt yttersta för oss spelare. Däremot kan jag tycka att det är väldigt, väldigt tråkigt att man väljer att lägga ett sammandrag på en plats utan scratchade stenar. Och då det bl.a. står en plats i landslagstruppen på spel är det inte mer än rätt att spelförhållanden är så nära optimala som möjligt…

Just nu har vi ett längre tävlingsuppehåll men tränar och laddar såklart ändå inför SM i Östersund i slutet av januari. Oskar har fått fortsatt förtroende som reserv för Team Värmland under mästerskap och de är faktiskt i Moskva och spelar EM just nu. Missa inte att följa både herrarna och damerna!

Jag ska även lägga till att vi finns på Twitter numera där ni kan hitta oss på https://twitter.com/#!/LitCC_Eriksson

Vi hörs / Leeken

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: