Skip to content
2011/10/22 / litcurling

Klara för kvartsfinal

I morse gjorde vi bra ifrån oss på isen och körde över motståndarna med 8-1. Kändes som en stabil match där vi fick rätt schyst koll på isen tidigt. Nu var det mer lättspelat med kontrollerad curl och skapligt jämna dragfarter. 

Det har hela tiden varit oklart hur lag rankas ifall två eller fler lag står på lika många vinster i gruppen. Efter vår match stod det iaf klart att första av allt rankades antal vinster, därefter rankades bästa snitt på teedragningarna som utförts efter varje match. Dessa teedragningar har bestämt vilka som ska ha fördel av sista sten i första omgången i nästkommande match men nu visade det sig att det hade ännu större betydelse. 

Eftersom vi drog ett mycket bra snitt på dessa så rankades vi därför före Schweiz/Schwaller trots att de vann över oss i gruppen och har lika många vinster. Ett konstigt system som de var lite inne på att ändra men eftersom det tydligen var sagt så från början höll de kvar vid detta vilket var bra. Särskilt bra för oss som blev direktkvalificerade till kvartsfinal som spelas 20.15 ikväll. Fortfarande oklart vilka vi ska möta och ifall den sänds live.

Tja, va göru…

Annonser

One Comment

Kommentera
  1. lars / Okt 22 2011 13:10

    Varför heter ni Team Eriksson i turneringen? Heter ni inte Linström?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: