Skip to content
2011/10/21 / litcurling

Curling Masters Champery är igång!

Tjena!

Igår kom vi fram till fina Champery i Schweiz efter bussfärd från Geneve där planet landade. Det är ett ruskigt vackert landskap här särskilt när solen gassar på som den gjorde igår. Man blir faktiskt lite sugen att följa Ingvar Kamprad och Michael Schumachers linje och skaffa sig en lya här någonstans i närheten. Vi är dock inte här för att kolla på utsikten utan för att spela en turnering… Curling Masters Champery började igår med två spelpass där vi spelade i det sena mot Schweiz/Schwaller. Matchen började lite smått chockerande med en stulen trea till oss direkt efter några grövre misstag från deras sida. Det var dock inte så konstigt då isen var griströg och med väldigt mycket curl, även på utslagningar.

Då isen är trög i början av en match så brukar den allt som oftast bli betydligt lättare efter någon omgång då man spelat upp större delen av den. Den här gången däremot blev det inte så jättestor skillnad utan det fortsatte vara segt. Det var dock inte hastigheten som var den svåraste uppgiften att hantera i denna match utan det var faktiskt slajdlinjen. Både lagen hade stora problem med att sikta och slajda ut i en rak linje mot kvast vilket är en väldigt grundläggande och viktig teknikdetalj. Till en början mumlade man bara för sig själv och trodde att man gjorde något fel i frånsparken eller liknande men efter ett tag visade det sig att banan lutade eller något märkligt. Det var som att man ”svävade fram” i en riktning som man inte alls tänkt. Det låter jäkligt konstigt men det var det också och jag har nog aldrig varit med om något liknande faktiskt. Det spred sig en osäkerhet på isen och det är aldrig positivt…

…tillbaka till matchen! Ja, vad ska man säga… resten av mötet var ingen vidare fröjd för ögat då båda lagen spelade väldigt klen curling. De lyckades sätta några nyckelstenar, tog tillbaka två poäng direkt och stal sig sedan fram till 4-3 efter halva matchen. Vi försökte jobba oss tillbaka men har det tufft. Vi nollar femte och tar sedan ett i sjätte omgången med taktiken att tvinga på schweizarna en pinne i den näst sista omgången. Det lyckas vi med och i åttonde omgången så har vi ett bo som kunde förvandlats till två poäng och vinst men det ville sig icke som Nicke sa och vi skrapar heller inte fram någon extraomgång.

Surt sa räven om rönnbären men det är bara att ta nya tag idag då vi har två fina matcher som vi ska smeka hem. Kl 13.45 står holländska Neeleman på tur och 19.15 går vi upp mot schweiziska lag Arnold igen som vi mötte i Basel. Det finns en viss möjlighet att den senare matchen sänds på laola1.tv annars så kan ni gå in på tävlingens hemsida där man hittar det mesta.

Lägger upp lite bilder från gårdagen: Tävlingen spelas i en ishockeyhall. Här kan vi se två schweizare i en klar offsidesituation…


”View from the balcony”                                                                       Foto: Kristian Lindström


”Tre muppar, tre muppar ah-aa-ah”

Fridens!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: