Skip to content
2011/10/03 / litcurling

Hemma från Basel

Hej!

Det blev inget slutspel i Basel i år heller. Trots att det verkligen kändes som om att vi var på gång i turneringen…

Efter förlusten mot Kanada/Stoughton vann vi tre raka matcher övertygande mot Schweiz/Hauser, Tjeckien/Snitil och Schweiz/Ruch. Spelet började sitta fint och stenarna på övervåningen hade dessutom blivit scratchade under fredag natt. Så nu fanns det mycket mer curl att hämta!

Nu hade vi två chanser att ta oss till slutspel. Första chansen var mot Skottland/Brewster som vi åkte på däng av i Oslo förra helgen. Den här gången blev det en väldigt defensiv match fram till slutomgångarna då vi hade planerat att ta två poäng och ta greppet i matchen. Tyvärr så lyckas inte denna plan fullt ut utan matchen glider oss ur händerna och vi får inte med oss en vinst. En match som vi gav bort kan man säga.

Andra chansen var mot Schweiz/De Cruz som vi mött förut, bl.a. i finalen i junior-VM. Det blev fjärde matchen för dagen på en kantbana som var ganska eländig. Extrem curl åt ett håll och upp emot ett dussin stenar som skar (ändrade riktning kraftigt genom att gå på smuts eller liknande). Samma villkor för båda lagen of course men det var inget som gynnade oss. Vi gör en dålig match men jobbar fram en skiljeomgång utan sista sten. Deras fyra drar in den på fyrfoten på hans sista och vinner matchen. Därmed blev det inget slutspel för oss medan De Cruz slutade tvåa i turnering.

Sammanfattningsvis två riktigt jäkla tunga förluster i slutet där vi borde vunnit någon av de. Men det är bara hem och nöta då en faktor troligtvis kan vara att vi kanske inte orkar hålla ut hela vägen. Med fyra matcher på en dag med full fokus är det svårt att hålla koncentrationen uppe hela tiden så det tål som sagt att tränas på :)

Nästa tävling blir Curling Masters Champery, även den i Schweiz. Kommer bli sweet!

Hej på er!

Annonser

One Comment

Kommentera
  1. Örjan Leek / Okt 4 2011 7:41

    Jäkligt nice jobbat grabbar. Vi var nog också inne på att det skulle bli en kvartsfinal på lördagsmorgonen men ni blev också drabbade av det dumma påhittet att skala bort en speldag i Basel. Det är inte sportsligt rimligt att göra ett spelschema som innebär att många lag måste spela uppemot 30-36 omgångar på en enda dag. Visst kan man ha Vasaloppskondis som en faktor även i curling men det är tråkigt då denna faktor kanske blir dominerande/avgörande.
    Nu ordnar ni det här i Champery om drygt 2 veckor!

    Leekpapsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: