Skip to content
2011/03/23 / henkelit

Vi höll hela vägen! Svenska mästare 2011!

Efter en riktig kämparinsats gick vi den långa vägen i slutspelet och vann sju raka matcher och kunde igår ta emot vårt första SM-guld på herrsidan…

Trots sjukdomar och skador bet vi ihop i säsongens sista tävling och knep SM-titeln efter vinst mot Sundbyberg/KG:s Ägg i finalen. Finalen blev riktigt tight och gick till extraomgång efter att de gjort en imponerande upphämtning genom att stjäla i både nionde och tionde omgången. I den avgörande omgången placerar Alex sina stenar riktigt fint och vi sätter press så att de får göra lite svårare slag. De fortsätter att spela bra och det ser lite jobbigt ut tills Kristian gör en grym sten på sin första. De har ett mycket svårt slag för att ligga bästa sten som de missar så vi behöver inte spela vår sista.

Vi gick in i turneringen som förhandsfavoriter med tanke på att vi vann junior-SM, kom tvåa i elitserien, vann junior-VM tidigare i år och att lag Karlstad/Edin inte deltog. Det känns så grymt skönt nu att vi kunde hålla ihop hela vägen för vi visste att det skulle bli tight mot Sundbybergslaget inför finalen. Ett lag som vi faktiskt inte förlorat mot än men vi vet att de har kapaciteten att spela riktigt bra curling eftersom det är ett lag bestående av mycket bra curlingspelare.

Det här var säsongens sista tävling för laget men nu då vi är med i landslagstruppen väntar läger på Bosön i slutet av april. Dessutom ska vi tillbaka till Vintersportcentrum för att genomföra samma tester som vi gjorde tidigare under säsongen för att se utvecklingen. Spännande! Men närmast, nämligen redan på fredag morgon kommer jag och Oskar vara med i radio på SR Västernorrland. Det blir kul!

Vill passa på att tacka er för det fantastiska stöd och den support ni gett oss, det är grymt! Under mars månad har vi slagit nytt månadsrekord på bloggen med drygt 5000 sidvisningar, kul! :)

Trötta men nöjda grabbar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: