Skip to content
2011/03/06 / henkelit

Junior-VM i Perth, dag 4

Idag hade vi en behaglig dag i Perth med till att börja med sovmorgon innan vi såg tjejerna möta Japan. De vann den matchen så nu har de 2-0 i matcher, snyggt! Lite senare var det dags för oss mot USA…

Då det var vår tur insåg vi på träningen innan matchen att det curlade en hel del mer än tidigare pass. Det kändes som en fördel för oss eftersom jänkarna inte riktigt har den teknik som underlättar och nästan krävs då det är kraftig sving.

Vi började starkt och stal två poäng i första omgången. I omgången efter spelar vi mycket fint och stjäl ytterligare en pinne. De börjar gå på lite mer offensivt eftersom de är under med tre poäng så vi tar det lite lugnt och ser till att deras stenar försvinner ur spel. Vi stannar kvar med våra i boet så när deras skipper ska spela hans sista ligger vi med fem poängstenar. Samtidigt som han spelar stenen för hårt så hittar han en liten port så att den glider ut sämre än alla våra. Fem stulna till och vi var nu uppe i en ledning med 8-0 efter tre omgångar. Resten av matchen spelas mest bara av med god kontroll från vår sida. Slutresultat 10-1 efter sju omgångar. Fint!

En till vinst alltså vilket innebär att vi nu ligger delad tvåa i gruppen tillsammans med fyra andra lag på 2-1. Leder gör Norge som hittills gått obesegrade. Det återstår att se om vi kan ändra på det för imorgon möter vi norskarna kl 10.00 svensk tid. Tio timmar senare möter vi tjeckerna.

Nu ska vi dra och käka sen heja fram tjejerna till förhoppningsvis en till seger!

Några länkar värda att titta på:

Mästerskapssidan

Livesändning m.m.

Svenska curlingförbundet

Zport med reportage


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: