Skip to content
2011/03/06 / henkelit

Junior-VM i Perth, dag 3

Hej igen!

Inför dagens matcher hade vi på känn att det kunde bli en tuff öppning med först de regerande junior-världsmästarna Schweiz och sen kanadensarna på schemat. Och matcherna blev som vi anade, väldigt tighta…

Först ut var Schweizarna. Vi gick ut hårt och tog en tvåa direkt. I omgången efter sjabblar vi till det lite plus att de gör några fina stenar så att de kan dra för tre poäng, men vi jobbar vidare och fortsätter styra omgångarna. Under matchen lyckas vi inte riktigt med att tvinga på de en-poängare då de har sista sten utan de får sina tvåor. Därav blev matchen väldigt jämn och den går till skiljeomgång. Vi lyckas skapa ett bo och har fin chans att tvinga deras fjärdespelare att göra en svår sten för vinst men vår sten blir någon centimeter för lång så de kan chappa (träffa mitt på stenen och ligga kvar) för vinst. Surt sa räven eftersom vi sett till hela matchen gör en bra insats.

Innan vår nästa match mot Kanada dänger våra svenskor dit de kanadensiska tjejerna rejält, grymt jobbat! Vi ville inte vara sämre utan vi tyckte de var lika bra att peta ner kanadensarna till två förluster eftersom de förlorat mot de norske gutterna tidigare idag.

Idag var det dock lättare sagt än gjort. Vi gör en svagare insats denna match men resultatet står sig jämnt nu också. Den svänger lite hit och dit med missar från båda lagen, troligtvis en del pga att banan var en aning svårspelad.

I den nionde omgången har vi fördel av sista sten och har en dragning för två poäng men den stenen tyckte tydligen om att glida eftersom den bara gled och gled och gled. En poäng alltså och nu var ställningen lika inför den sista omgången. Vi får upp några guarder och lite annat så det ser rätt så lovande ut men sen så gör deras trea en fin trippel och eliminerar alla våra stenar. Surt tänkte vi men än fanns det möjlighet. Då Krille ska lägga sin sista finns det en sten i spel och den är deras. Den ligger i framkant av boet, lite till höger om mitten. Vi rundar den galant strax bakom tee. De har därmed en dragning på full fyrfot men den bränner de genom att dra långt så vi tar en otroligt skön vinst! :)

Nu börjar de svenska fansen anlända också så nu är det ju bara att tåga på! Imorgon möter vi USA kl 15.00 svensk tid. Vi har alltså bara en match imorgon medan tjejerna spelar två. Det ska bli kul!

Lägger upp några bilder från idag:


Invigningsceremoni i curlinghallen, fick ingen bra bild men ni kanske inte är så kräsna…


Krille testar fina hattar till banketten…


Allt för idag, hörs imorgon!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: