Skip to content
2010/11/18 / henkelit

Elitserien dag 1

Hej!

Igår drog elitserien igång här nere i Karlstad där samtliga lag samlats för att spela tio matcher vardera utspritt på fem dagar.

I första matchen ställdes vi mot nykomlingarna Göteborg/Spiikhuvudet som tog sig upp till Elitserien inför den här säsongen. Det började med offensivt spel direkt med mycket sten i spel. Göteborgarna hade dragit en centimeter bättre till tee innan matchen så de hade sista sten i första omgången. De fick med sig en poäng och i omgången efter kvitterade vi till 1-1.

Några omgångar senare hade vi lyckats stjäla ihop några fina poäng till ledning 4-1. Efter att den endast fått med sig en poäng och vi lyckats ta en tvåa i omgången efter till ledning 6-2 kunde vi därefter säkert bärga hem första vinsten i årets elitserie. Mycket skönt!

I nästa match ställdes vi mot Karlstad/Edin dvs Sveriges OS-lag. Inför matchen visste vi att vi inte hade råd att göra särskilt många missar eftersom de är så pass duktiga. Vi började matchen bra och det var fint spel från båda lagen men redan i tredje omgången gjorde vi för många missar och lag Edin kunde ta tre poäng. Vi försökte därefter ta tillbaka två poäng så gott vi kunde men lyckades inte förrän i sjätte omgången och då hade vi precis släppt en stulen etta. 7-3 efter 7 omgångar blev alldeles för tufft och slutresultat skrevs sedan till 8-4.

Idag möter vi Stocksund/Nyberg kl 11.00 och sedan Karlstad/Sundgren 17.00. Följ liveuppdatering på www.curlingkanalen.se som även sänder live hela veckan!

Hörs!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: