Skip to content
2010/09/28 / litcurling

Sammanfattning Oslo Cup 2010

Vi ber om ursäkt för att vi inte uppdaterat bloggen men här följer en sammanfattning av säsongens första tävling, Oslo Cup.Inför tävlingen laddade vi upp med träning i Karlstad i tre dagar. Torsdag morgon åkte vi mot Oslo där vi skulle spela första matchen mot ett ryskt lag. Vi gjorde en stabil match och vann övertygande. Efter det så hade vi en kvällsmatch mot Norge/Trulsen. En match som var jämn och gick till skiljeomgång där norrmännen tyvärr drog det längsta strået.

Dagen efter mötte vi Tysklands landslag och där åkte vi på en ytterligare snöplig förlust som likväl hade kunnat sluta med vinst för vår del. Det kändes så klart lite surt men det var bara att fokusera på de två gruppspelsmatcherna vi hade kvar där det var vinna eller försvinna som gällde. Först ut var Skottland med deras meriterade skipper David Murdoch (tvåfaldig världs- och europamästare). Ingen lätt match men vi tog en fin skalp och vann med 7-6. Hoppet om slutspel levde fortfarande men först behövde vi besegra Norge/Suther morgonen därefter.

Taggade till hundra gick vi ut och vann den matchen och nu väntade särspel om slutspelsplats på söndag morgon. Motståndet i särspelsmatchen stod Finland/Uusipaavalniemi för. Det blev en tight drabbning där vi inte kom upp i tillräckligt stabil och hög spelnivå. Därmed fick vi se oss utslagna och resan hemåt var ett faktum…

Eftersom nästa tävling för oss är Swiss Cup i Basel, Schweiz så är hela laget samlat i Härnösand för träning tillsammans innan avresa torsdag morgon. Nu nöter vi det som vi kom fram till att vi behöver förbättra för ett stabilare och mer fokuserat spel. Förhoppningsvis ger det utdelning i Basel!

Vi hörs!Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: