Skip to content
2010/01/12 / henkelit

JSM och Elitserien

Hej igen!

Vi får  be om ursäkt för dålig uppdatering sen senast. Men nu kommer iaf ett inlägg om bl.a. JSM-finalen där vi mötte Skellefteå / Eskilsson.

Så var det slutligen dags för final i junior-SM uppe i Skellefteå. På kvällen innan lottades det om vilka som skulle få favör av sista sten i första omgången. De vann lotten så vi fick välja stenfärg och stenar först.

Innan matchen fick båda lagen träna 10 minuter vardera, sen pebblades det om och det var dags för matchstart!

Finalen spelades i tio omgångar och efter tre var ställningen 1-2 och ledning Lit. I den fjärde får vi dock inte till det utan de kan göra en fin delning på sin sista sten för tre poäng och ledning 4-2. Vi försöker jobba i kapp och kommer upp till 4-4 efter en stulen etta i den sjätte omgången. Sedan tvingar vi på dom en etta i sjunde men i åttonde går det inte alls som vi tänkt oss..

Vi matar på med relativt hård offensiv och har ganska fin press på dom i omgången men det vill sig tyvärr inte och de stjäl en fruktansvärt tung tvåa till ledning 7-4 med två omgångar kvar att spela.

Vi gör ett sista försök att hämta upp underläget men lyckas tyvärr inte. Vi får se oss besegrade med 7-6 och det blir inget Junior-VM i år, största målet på säsongen.

Det känns såklart förjäkla trist och vi är oerhört besvikna. Det är aldrig roligt att förlora och att göra det då spelet inte stämmer som det ska är ännu värre! Men vad som helst kan ju hända då hela uttagningen om vilket lag som ska representera Sverige avgörs på en match…

Next up är Sollefteå nästa vecka där det blir elitseriespel. Det hela börjar torsdag den 21:a januari och jag tror slutspelet pågår ändå fram till måndag-tisdag. Vi gick 4-3 det första sammandraget så att nå slutspel är ju inte helt omöjligt men vi får se hur många vinster vi kan skramla ihop! :) Första matchen är mot Europamästarna Karlstad / Edin vilka vi faktiskt aldrig mött förut så det ska bli riktigt kul!

Håll utkik för vidare uppdatering angående Elitserien. Vi vill även passa på och tacka för ert stöd under SM! Ni är bäst!

Over ‘n’ out!

Annonser

One Comment

Kommentera
  1. Johan H / Jan 21 2010 16:50

    Trist att ni inte vann JSM, det hade jag ju hopats på. Men en sak förstår jag inte. Och det är detta prat om att ”hela uttagningen avgörs på en match”. Det låter väldigt mycket som en bortförklaring.
    OM det nu är så att allt avgörs på en match så får man väl helt enkelt träna på det och se till att vara bäst i just den matchen. Konstigare än så är det inte. Det är för övrigt precis samma som EM, VM och OS – det avgörs också på en enda match.
    God lycka framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: