Skip to content
2009/11/21 / pr0fess0rn

Tunga matcher men bra vändning!

Tja, det var ett tag sen sist. Nu har vi spelat fyra matcher till i elitserien. Fredagens match mot Stocksund/Nyberg öppnades bra med 4-1 ledning efter fyra omgångar. Sedan börjar Nyppas vändning, de tar tre till 4-4. Vi tar tillbaka spelet och tar en tvåa. i sjunde omgången väljer vi att guarda vår skotte men vi har inte millimetrarna på vår sida och nyppa lyckas klämma sig igenom en trång glugg och precis dubbla ut för ytterligare en trea. sedan stjäl dem ett i kommande två omgångar till 6-9, första förlusten.

Mot Sundbyberg/Mabergs är matchbilden ungefär lika. Vi styr oftast spelet men de får de enkla poängen. Inför sista omgången står det lika och favör av sistasten för Mabergs. Vi lyckas inte täppa till mitten riktigt men har ändå en skotte som bajtar fyrfot bakom en cornerguard. Deras fyra, Henke Edlund, drar sistastenen på mitten till 8-9 och andra förlusten är ett faktum för oss… tungt.

Idag var det också två stockholmslag på schemat. Först ut var Euro Acident med den rutinerade skippern Mats Wranå. Denna match är väldigt lik matchen mot Mabergs, vi styr spelet i början men missar dom viktiga lägena. inför sista omgången ligger vi under med 6-8 och de har sistasten. Vi lyckas halvgömma två sten bakom en vid cornerguard. Mats har dock inga problem att dra sin sistasten bättre för ett poäng och tredje förlusten för oss i Lit.

Nu kände vi att vi var tvungna att komma tillbaka till grundspelet mot Stocksund/Kraupp. Vi byter tvåor de tre första omångarna till 2-4. I fjärde omgången har vi ett riktigt bra läge att ta två eller kanske tre pinnar men två olyckliga stenar gör istället att Stocksund stjäl två till 2-6. Inte bra!! i femte lyckas vi ta två poäng tackvare en fin invick bakom guard av Kristian. i sjätte tvingar vi på dem ett poäng till 4-7 och vi kände nu att vi började få till spelet litegrann iaf även att det kändes vääääldigt T U N G T efter tre raka förluster och rejält underläge nu. Nu har vi äntligen lite tur med oss, vi bygger upp ett ”tvåatempo” men på motståndarnas näst sistasten så helmissar dem. Vi tar tre viktigta poäng och kviterar matchen! Vi bestämde oss för att ta över matchen direkt och fortsatte med offensiven. En helt perfekt omgång av oss leder till att inför Stocksunds sistasten ligger vi med fyra poängstenar och inget möjligt slag för poäng för dem. Vi stjäl ett och första ledningen i matchen 8-7. Det offensiva spelet forstätter i nionde omgången och tror att det var cirka 12-14 sten med i spel i både åttonde och nionde. Ytterligare åtta perfekta stenar av oss och nu ledning med 9-7 inför sista omgången. Vi slår borta alla deras stenar och ger dem ingen chans för två poäng. Äntligen vinst!!

Nu vilar vi oss på hotellet inför morgondagens två vitkiga matcher mot Skellefteålagen. Blir nog ett dopp i jaquzzin innan sängen.

Vi hörs!


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: