Skip to content
2009/09/28 / litcurling

Vi vann!!!

Ja, det gick ju bra det där…

Senaste uppdateringen här på bloggen var i lördags kväll. Vi hade just fått veta att Frankrike/Dufour skulle bli vårt kvartsfinalmotstånd. Otroligt taggade inför morgondagen släckte vi lamporna och somnade gott…

Tidigare under dagen hade vi efter underläge 3-6 lyckats vända sista gruppspelsmatchen mot Tjeckien/Klima. Hade vi förlorat den matchen hade vi slutat fyra i gruppen. Nu stod vi istället som gruppsegrare.

I kvartsfinalen spelade vi väldigt bra curling och kände ett visst lugn om att vi till slut skulle ro hem matchen. Det lyckades vi med och fransoserna fick packa väskorna. Slutresultat blev 6-3.

Semifinalmotståndet blev sedan EM-fyrorna från Schweiz med Stefan Karnusian som skipper. De hade vunnit sin kvart mot Härnösand/Prytz efter en grym sista sten av Karnusian. De rutinerade Schweizarna hade spelat fin curling hittills under turneringen så vi var väl medvetna om att vi själva behövde spela på topp för att kunna rå på dem.

Semifinalen började inte som den mest publikvänliga matchen med lite sten i boet och fyra raka nollomgångar. Vi hade fördel av sista sten men trots det stal Karnusian och hans mannar en poäng av oss i femte omgången. Vi tar tillbaka en poäng och inför sjunde omgången står det därmed 1-1. Vi gör en bra omgång och ligger med två sten då Stefan ska spela sin sista sten. Han försöker gå genom en tight glugg ner på vår skotte för en poäng men går tunt i en av våra guarder och trycker nästan in en till av våra. Hursomhelst så stjäl vi en ruskigt viktig tvåa och har nu kanonläge att ta hem matchen. I sista gör vi en stabil clearingomgång där vi tar bort deras hotande guarder. Karnusian försöker gömma en sten bakom en av våra i boet men efter läskigt bra sopning bakom tee av Oskar glider stenen sakta igenom och Lit/Lindström har tagit sig till final i Oslo Cup. Stort.

Minst sagt nöjda och glada efter att ha tagit oss till final kände vi att det bara är ut att köra, spela så bra curling vi kan och ta hem hela tävlingen.

Som vanligt skulle det dras till tee innan matchen där vi kom närmast och fick fördel av sista sten i första omgången. Med offensivt spel direkt blev det mycket sten i boet. Vi har möjligtvis en sten för tre poäng men väljer att försöka dra på locket för två. Curlar upp lite för mycket och får bara med oss en poäng.

Norrmännen kontrar i andra omgången och drar in för två poäng till ledning. Nollomgång i tredje men sen i fjärde blir det mycket sten i spel igen. Vi ligger riktigt risigt till men då bestämmer sig Oskar ”The Cowboy” Eriksson att smälla på lite. Med ett slag är alla guarder borta och deras stenar glider ner bakom tee. En grym sten! Norge väljer att trycka ut en av våra och därmed ligga med fyra sten bättre än oss. Det finns kanske en möjlig kvadruppel för att ta bort allas deras stenar men vi väljer istället för att spela en trippel som sitter som ett smäck. Två grymma av Oskar och vi ligger nu med tre sten i boet och Norge en. Norge gör därefter en dubbel och ligger därmed  med två. Detta lämnar dock en dubbel för Kristian som han sätter helt perfekt och det är nu två Lits-stenar i boet. Norge försöker sig på en lång dubbel men missar och vi kan enkelt dra för två poäng, inte något man hade trott på några stenar tidigare…

Femte omgången blir öppen och leder till en nollomgång, fortfarande ledning med 3-2! I sjätte omgången bestämmer vi oss för att försöka stjäla poäng eller max tappa ett poäng. Efter bra spel igenom hela omgången så har Norge skotten och vi ligger med andra till fjärdesten och alla på fyrfoten. Ulsrud har en riktigt svår dragning för två poäng som oturligt nog för dem går på något skräp och ändrar riktningen, 3-3 nu.

Sjunde omgången börjar bra för oss i Lit. Dock när vi väljer att börja slå bort deras garder så lyckas vi istället slå bort våra egna stenar… Norskarna hugger direkt! Inför Krilles sistasten så ligger Norge med tre poängstenar, vi har ingen chans för poäng. Krille gör en snygg dubbel och den stulna ettan är ett faktum, 3-4 inför sista.

Sista omgången var verkligen en rysare med mycket tänk. Vi bestämmer oss för att chansa lite för vinst redan nu. På Oskars sista så väljer vi en riktigt tuff uppgift, Lyssna nu: styra på en egen gaurd, sen styra på deras gaurd, sen träffa en egen guard igen som skulle gå ner på deras skotte som ligger i mitten av boet. Resultat var: PANG, PANG, PANG och jubel!! Nu ligger vi riktigt grymt för att vinna matchen. Norge har möte i boet inför Ulsruds sistasten. De väljer då att skjuta ner sin cornerguard på vår bästasten och försöka ligga med två poängstenar inför Krilles sistasten. Ulsrud gör den nästintill perfekt men lämnar en ganska enkel dubbel för oss vilket skulle innebära vinst! Alla trodde att uppgiften satt, men vi brände dubbeln med en knapp centimete! Suck. Bara att tagga om för skiljeomgången.

Trots att vi kände att vinsten var så enormt nära lyckades vi tagga till ytterligare en gång till och spelade perfekt igenom hela skiljeomgången! På Krilles sista sten väljer vi att guardera vår skotte som är helt på fyrfoten. Vi har gjort vad vi kunnat nu, Var bara att vänta och se om Ulsrud själv hade nerverna. Han väljer att försöka trycka ut vår lite drygt halvgömda skotte. Det är fullsop från norskarna i början och när stenen passerar andra hogg så inser dem att de har sopat den för mycket, stenen touchar bara vår skotte och den stannar några centimeter bättre än deras sten! Vi vann!!!

sistasten1

Norges sista sten på väg i skiljeomgången

sistasten2

Så här liten marginal vann vi Oslo Cup med

Bilder från Curlingkanalens direktsändning

För er som missade finalen så går den snart att köpa på curlingkanalen.se, det är verkligen en match att se!

En helt fantastisk säsongsstart som inte kunnat börja bättre! Finns ingen nåd hur nöjda vi är och vi vill tacka alla supportrar och fans för det stöd vi fått under helgen! Men även Curlingkanalen som har sänt under hela helgen, kanon!

På torsdag flyger vi ner till Basel, Schweiz för att spela vår andra tävling på senior-touren. Ska bli kul att se om vi kan hålla vårt fina spel och överraska dom lagen som inte var med i Oslo Cup!

Peace

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Micke / Sep 30 2009 12:00

    Jag är mycket imponerad. Grattis till er och grattis till svensk curling. Nu har vi två unga grymma lag. Får se om några uvgäng är intresserade av att ge sig in i leken.

  2. axel / Sep 28 2009 18:01

    All credd, grattis.

    Vad ska ni göra för pengarna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: