Skip to content
2009/09/26 / litcurling

Gruppetta efter rysare

Säsongens mest spännande match hittills är nu spelad.

Vi visste att vi hade det i egna händer. Vinst i dagens match skulle ta oss som gruppetta vidare till slutspel. Förlust och vi skulle åka ut ur turneringen.

Våra motståndare i sista gruppspelsmatchen var Tjeckien / Klima, ett lag som vi aldrig mött förut. Vi gick in i matchen med full peppning där vi ville ta kommandot direkt för att låta de jaga. Något vi lyckades med genom att med fördel av sista sten i första omgången ta en tvåpoängare. I andra omgången började tjeckerna spela bra och pressade oss. De hade till slut en dragning för att ta tillbaka en tvåa men bränner den och får bara med sig ett poäng. De höjer sig dock ännu ett snäpp och spelar väldigt bra i den tredje omgången. Vi försöker rädda upp situationen men lyckas inte och det slutar med att tjeckerna stjäl två poäng av oss till ledning 2-3. I den fjärde omgången kan vi välja mellan att spela en dubbel och rulla av för att nolla omgången och ha fortsatt fördel av sista sten i nästa omgång men beslutar oss istället för att dra in för en poäng vilket vi gör. Ställningen alltså 3-3 efter fyra omgångar och halva matchen spelad.

Tjeckerna spelar väldigt bra och äger spelet just nu. De visar ingen som helst hejd utan fortsätter att dominera. Deras fina spel ger resultat i en trea till ledning 3-6. Tungt tänker vi men vi vet att vi lyckats vända matcher i detta läge förut. Vi trycker på med rejäl offensiv i den sjätte omgången men det ser lite halvklent ut trots det. Som tur är knackar deras skipper med sin sista sten fram en av våra och vi kan enkelt ta två poäng till en poängs underläge 5-6. Nu känner vi vittring! Vi börjar den sjunde omgången kanon och sätter press från första sten. Vi garderar hela omgången vår skotte tills tjeckerna missar och vi kan dra in ytterligare en så att vi ligger med två. Skippern Radek Klima visar återigen svaghet (starkhet) då han är för tung. Stenen glider sakta men säkert förbi och vi stjäl två poäng till ledning 6-5! Vi håller undan i åttonde och tvingar de att ta en etta vilket de gör. Skiljeomgång väntar där vi alltså har fördel av sista sten. Bra clearingspel inför Kristians första sten som han träffar på nosen och ligger kvar som center. De rundar en fin sten som ligger en bit in på fyrfoten innan Kristian tar revansch och drar dit en bättre för vinst!! Ruggigt skönt!

Vi är alltså nu klara för slutspel som gruppettor. Vilket lag vi ska möta i kvarten är ännu inte klart utan det får vi veta senare. Nu ligger vi bara och njuter av den här sköna vinsten och ser fram emot en trevlig bankett ikväll.

Vi hörs!

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
 1. olle / Sep 26 2009 20:09

  bra lir boys!

 2. Emma / Sep 26 2009 20:06

  Vad duktiga ni är pojkar!
  Lycka till i slutspelet :)

 3. Henkefaster / Sep 26 2009 15:53

  Stämmer in i pappsens (brorsans) gratulationer… Bra skrivet också – lycka till o ta det lagom lugnt på banketten

 4. Leekpapsen / Sep 26 2009 14:24

  Underbart skön berättelse. Ni visar enorm styrka att vinna när Klima gör en kanonmatch.
  Lång väg att gå nu för Ulsrud och det blir väl först i semin som ni kan få möta honom för en revansch. Ha nu en skön bankett och kliv in i kvarten med bringan högt.
  Undrar om Mitsan håller till Snaröya…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: