Skip to content
2009/03/26 / henkelit

SM-brons och elitserieplats säkrad

Curlingsäsongen börjar gå mot sitt slut för oss i lag Lit. Den senaste tiden har det blivit mycket tävlande vilket helt klart känns. Senast på schemat var herr-SM som avgjordes i Östersund. Vi anlände lätt jetlaggade och allmänt slitna men ändå med ett sug att prestera så bra vi kunde. Vi började bra med tre raka vinster vilket betydde slutspel. Där ställdes vi mot Sundsvall / Carlsén som drog längsta strået och vi flyttades ner ett steg i slutspelet. En förlust till och vi var ute ur turneringen, fyra raka vinster och vi var i den undre pagen. Det kändes knappast som någon omöjlighet och det var det inte heller för fyra matcher senare stod vi där, klara för den undre pagen.

Lite överraskande hade de rutinerade grabbarna i Östersund / Nässén, som i år flyttade upp i division 2, likväl tagit sig till den undre pagen och de stod därmed som vårt motstånd. De hade spelat väldigt fin curling hela veckan men vi fick en trygg ledning ganska tidigt som vi kunde försvara genom resten av matchen och vinna med 7-4.

Som de flesta av er vet så lyckades vi inte gå rakt upp till elitserien från division 1 i år. Däremot var det tänkt att vi skulle kvala om en plats till den högsta divisionen nu den kommande helgen. Men reglerna säger att det lag som placerar sig bland de fyra bästa på SM har en fri plats till nästa säsongs elitserie, såvida det inte är något annat icke-elitserielag framför.
Matchen mot Nässén blev alltså direkt avgörande om vilket lag som skulle knipa elitserieplatsen där vi som sagt var drog det längsta strået. Oerhört skön seger som gladeligen innebar en inställd Karlstadresa, där kvalet annars stod och väntade (inget illa menat om gör-goa Karlstad och deras nya, fina hall).

Karlstad / Edin vann utan problem mot Sundsvall / Carlsén (som vann över oss i första slutspelsmatchen) i den övre pagen. Detta innebar alltså att vi fick möta Sundsvallarna igen men nu i en semifinal. Dessvärre fick vi en tung start på matchen och trots att vi var nära att hämta upp underläget lyckades vi inte. En bronspeng denna gång. Självklart ville vi ta oss ända till final men i efterhand känns det ändå bra att vi knep bronset och elitserieplatsen.

Det visade sig att Karlstad / Edin inte kände för att förlora någon match denna helg utan gick obesegrade genom hela SM och vann säkert över Carlsén i finalen. Vi säger stort grattis till Karlstad!

Sluttävlat för denna säsong och det går väl inte säga så mycket annat än att vi är nöjda. Det räcker med att hänvisa till fliken tävlingar så kan ni själva se de resultat vi lyckats prestera. Nu återstår endast någon enstaka nöjesturnering för att runda av det hela. Vi vill passa på att tacka alla som stöttat och hejjat på oss, men fortsätt håll utkik ifall något intressant skulle dyka upp här på bloggen! :)

Ha det fint!
Hälsningar lag Lit

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: