Skip to content
2009/03/13 / henkelit

Sverige – Schweiz

En match kvar i gruppspelet och den mot de Schweiziska ostarna. Förutsättningarna inför matchen var vid förlust hade vi minst särspel om slutspel, vid vinst var vi klara för slutspel och hade möjligtvis en liten chans till övre page. Vi kände att det bara var ut och köra, vinna matchen och sedan få en ledig dag innan slutspelet började.

Vi fick fördel av sista sten igen. Matchen började ganska defensivt med mycket slagspel och inte så mycket guarder. Det var en jämn match med endast 1-poängare fram och tillbaka mellan lagen till den 7:e omgången då vi ledde med 3-2. Schweiz låg med två sten i boet, en som låg en bit ute på kanten bakom tee och en mitt fram på 12-foten. Deras sten i framkant samt en svensk guard täckte vår skotte en aning som låg halvgömd på fyrfoten. Vi väljer att guarda med Kristians sista sten vilket lämnar en dubbelskjutningen för 2 poäng till Schweiz. De gör ett försök på skjutningen men träffar för tunt och sätter ner vår guard på deras sten i boet! Lite olyckligt för ostarna men skönt för oss som går upp till ledning med 5-2 inför 7:e.
De tvingas spela mer offensivt medan vi deffar en aning. Deras offensiv ger utdelning och de tar en 2:a i 8:e till 5-4. Vi tar dock tillbaka en 2:a i 9:e till 7-4 och håller därefter ut i sista omgången efter clearingspel. Slutresultatet skrivs till 8-4.

Vi är alltså klara för slutspel tillsammans med Kanada, Danmark och USA. Vi möter USA i den undre pagematchen medan Kanada och Danmark möts i den övre. Vinnaren i vår match möter förloraren mellan i den övre pagematchen. Vinnaren i den ”semifinalen” går till final mot det lag som vann övre pagematchen. Bronsmatch kommer att spelas, precis som i fjol, mellan förloraren i undre pagematchen och förloraren i semifinalen. Vi behöver alltså vinna först mot USA och sedan mot förloraren mellan Kanada och Danmark för att ta oss till final. Det är nu det roliga börjar!

Ledig dag imorgon bortsett från ett träningspass så vi får se vad vi hittar på. Lite massage skulle sitta fint! Alltid kul att läsa era kommentarer så var inte blyga att skriva några rader!

Adios!

Annonser

5 kommentarer

Kommentera
 1. örjan / Mar 14 2009 5:04

  Det är oooolidligt att vara här och följa våra fina grabbar. Jag själv hade inte trott att förlusterna skulle komma mot Danmark och Norge (samt Kanada) men det är strålande att ha slagit USA, Skottland, Schweiz, Kina, Ryssland och Tyskland. Betänk deta; Lilla Lit är bland världens fyra bästa lag och v lördag lunch men i alla som är här känner nog lite till man att det är små tillfälligheter som gör om Lit missar medalj nu. Vi kan inte känna att något lag står över speciellt högt Litgrabbarnas samlade kapacitet och det är med stor respekt som Sverige omnämns nu inför slutspelet. Värödsmästarna USA med Plys som skipper blir otroligt svåra men det räcker för de våra att säkra de tvåor som vi oftast greppar med sistasten-favören och att vi sedan bara släpper ettor, ibland tvåor men framförallt försöker stjäla när vi skapat chansen. Jag kan inte annat än se stora medaljchanser och jag hoppas jag får rätt när jag siar att Danmark blir laget utan medalj, trots att de blivit RR-tvåor.

  Tipset fredag kväll svensk tid;
  1) Kanada
  2) Sverige
  3) USA
  4) Danmark

  Idag har vi besökt grabbarna på 14:e våningen av Holiday Inn. De bor nästan högst i den 16 våningar högahotellskrapan. De når inte guldet men en medalj (läs silver) är grymt bra och i Flimms nästa säsong är vi redo för översta steget…..?

  Leekpapsen

 2. pr0fess0rn / Mar 13 2009 19:13

  Japp, kl 20:00 svensk tid börjar våran match mot USA!

 3. Laila Magnusson / Mar 13 2009 16:49

  Heja på grabbar,vi hoppas och tror på er. Hälsa till föräldrarna att de ska heja som bara den.

 4. Marianne/Roger / Mar 13 2009 11:01

  Visst blir det kl 20.oo lördagkväll som är matchstart (svensk tid) Det var väl något om sommartid, eller hur?

 5. Marianne/Roger / Mar 13 2009 10:55

  Åh vad härligt. Slog på datorn i morse o samtidigt ringde örjan/Martin & Co från hotellrummet o var glada! Nu blir det till att sitta vid datorn lördagnatt. Vi får väl mysa till det :-) Bra skrivet förresten – jättekul att läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: