Skip to content
2009/03/12 / henkelit

Sverige – Skottland

Igår åkte vi på en tung förlust mot Danmark. Vi hade lägen att avgöra matchen men det ville sig inte. Var bara att svälja den förlusten och ladda om inför dagens match där vi mötte Skottland.

Favör av sista sten i första omgången efter en bra teedragning av Krille. Taggade direkt från matchstart och det kändes som att vi förde spelet genom hela matchen. Skottlands skipper Graeme Black gjorde en grymt snygg och svår dubbelskjutning ned på en dubbel för två poäng i den 2:a omgången. Trots ett höjt självförtroende hos skottarna fortsatte vi att pressa de och i halvtid ledde vi med 4-3.

Hela svenska supporterligan hade kommit för att se matchen så det var ett ruggigt tryck på läktaren! Efter en blank omgång i 6:e följde vi upp med en stulen poäng i 7:e samt ytterligare en stulen poäng i 8:e till ledning 6-3. Stabilt spel och då Skottland har 1 sten kvar att spela i 9:e omgången är det inga stenar i spel. Skottarna väljer att dra för 1 poäng och går för att stjäla minst 2 poäng i 10:e. En stabil slutomgång av oss och Kristian behöver bara ta bort en av Skottlands två stenar i boet på hans sista för vinst, vilket han såklart grejar!

En riktigt bra laginsats med bra spel! Nu återstår endast en match i gruppspelet och den är mot Schweiz imorgon. Vinst där och lite medflyt i andra matcher kan innebära övre pagen i slutspelet. Vi ska se till att vinna vår, sen så får vi se var det leder. Matchen börjar 17.30 lokal tid, vilket blir 01.30 i Sverige. Vi ligger 8 timmar ”bakåt”, inte 9 timmar eftersom vi har ställt om till sommartid här.

Om ni vill se bilder från bl.a. arenan kan ni gå in här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: