Skip to content
2009/03/10 / henkelit

Uppdatering från Vancouver

Idag var vi spellediga igen, precis som i lördags då vi för övrigt var och såg Vancouver Canucks spöa San José Sharks (serieledarna) här i General Motors Arena. Det var riktigt coolt då det i stort sett var fullsatt (18 600 åskådare) samtidigt som både Alexander Edler och Mats Sundin gjorde mål! Idag har vi bara tagit det lugnt, tränat lite och kollat på tjejerna när de spelade. Jag och Christoffer drog en repa på Robson Street sökandes efter något piffigt klädesplagg men fann endast ett skärp. Måste säga att det var en trevlig trip ändå…

Igår morse mötte vi de regerande mästarna USA med Chris Plys som skip. Jänkarna drog bättre på teedragningen så vi fick börja. Vi startade matchen riktigt bra och satte press på de direkt. Fint spel från samtliga positioner vilket ledde till fyra raka stulna poäng. I halvtid ledde vi med 4-1 och det kändes stabilt. I 7:e hade vi läge att punktera matchen med en 2:a till 6-1 men fick endast med oss 1 poäng till 5-1. Amerikanerna spelade upp sig och tog en 2:a i 8:e påföljt av en stulen 2:a i 9:e. Lika inför sista omgången som vi spelar bra i. På Kristians första väljer vi att gå runt och lägga oss skotte på tee som vi i stort sett gör perfekt. Plys måste göra en svår tapback men får inte rätta linjen och vi vinner med 6-5!
En bra match från oss men som vi borde stängt igen tidigare.

Senare på kvällen mötte vi de norske gutterna. Fick en betydligt sämre start på matchen och började inte spela bra förrän efter paus. Vi lyckades hämta upp 7-3 underläge till 7-7 inför sista omgången och vi låg bra till i den omgången med. Men vi fick inte till någon bra skotte i slutet och vi förlorade med 10-7. Hade varit väldigt skönt att gå upp till 4 vunna och 1 förlust, istället ligger vi nu på 3-2. Det känns ändå helt ok och vi är riktigt taggade inför morgondagen då vi möter Tyskland (0-6) på morgonen och Danmark (4-2) på kvällen. Kanada är fortfarande obesegrade på 6-0.

dsc00649
Blev hyffsat tryck då svenskarna gjorde poäng vill jag lova!

dsc00633
Vancouver är en väldigt bra stad. Här kan du bl.a. finna en leksaksutsmyckad Bubbla med fontän i baksätet. Inte illa.

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Marianne & Roger / Mar 10 2009 21:59

    Härligt med segern mot Tyskland. Fortsätt så…
    Tidsskillnaden är jobbig för oss :-) Vi gillar era 09.00 matcher – perfekta att följa när man kommer hem från jobbet.
    De andra blir lite tuffa – mitt i natten!

  2. Reidar Westman/Sumpan / Mar 10 2009 16:40

    Tjena grabbs! Kollar in resultaten här varje dag. Hoppas ni går hela vägen! Som en bonus skulle jag också vilja hoppas på att man får möta er på SM snart ;-) Kör hårt nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: