Skip to content
2009/03/07 / henkelit

Sverige – Kina

Vår andra match för dagen är nu spelad och den var mot Kina. Vi började matchen mycket bättre än mot kanadickerna och satte press direkt på kineserna. Eftersom Kina drog bättre på teedragningen innan matchen hade de favör av sista sten i första omgången. Vi gjorde en bra första omgång och tvingade deras fyra Jialiang Zang till en dragning för 1 poäng som han gjorde. 2:a omgången var väldigt bra och vi hade en dragning runt några cornguards  för 4 poäng men stenen lyckades inte riktigt curla upp och vi fick nöja oss med 3 friska poäng. Kina tar tillbaka en tvåa i nästa omgång efter att Kristians guarder inte curlat upp tillräckligt. Visade sig att dessa stenar gick rakare än de andra så det var synd att vi inte upptäckt det tidigare.
Vi fortsätter pressa i kommande omgångar också men deras skipper gör några bra stenar. Det resulterar i en nollomgång i 4:e och en 1:a till oss i 5:e efter en bra framtryckning på Kristians sista. Vi fortsätter att tåga på men Kina spelar upp sig alltmer, vi svarar emot bra dock. Vi leder med 5-4 inför 9:e omgången och det är relativt öppet spel. Kineserna har dock en corner kvar som de mot slutet av omgången rundar fint och lyckas ta en 2:a, till ledning med 6-5 inför 10:e och sista omgången.
Det blir rätt mycket sten i spel i sista omgången. Vi ligger helguardad skotte och tredjesten då Kina har en sten kvar. De väljer att försöka runda vår skotte som ligger gömd bakom en corner men är lite kort och lägger sig precis framför vår skotte. En dragning på 8-fot för vinst som grabbarna fixar och vår andra vinst är hemma! Ruggigt skön vinst som satt rätt hårt åt! Stabilt spel genom hela matchen dock och vi ligger nu på 2 vinster och 1 förlust. Imorgon är vi spellediga men tjejerna har två matcher. De börjar mot Frankrike kl 09.00 lokal tid och avslutar mot USA 19.00.
Nu är det sängen som gäller! Hade fint!

dsc00619

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: