Skip to content
2009/02/23 / henkelit

Andraplats i Solstacupen

Så var man hemma i Härnösand åter igen. Det blev en lång och seg hemfärd igår och vi kom inte fram förrän vid 3-tiden. Tyvärr kunde vi inte uppdatera er mellan matcherna i igår eftersom det blev så tight om tid. Kvartsfinalmotståndet igår stod Mjölby / Stenberg. Vincent Stenberg själv kunde ej delta utan Peter Carlsson klev istället in som 3:a och vice skip. Det kändes som att vi fick ett bra grepp om matchen och vi vann till slut med trygga 7-3 efter 6 omgångar.

Bara att ladda om inför semifinalen där vi skulle möta Norge igen. Denna match startade nästan identiskt som gruppspelsmatchen. I halvpaus låg vi under med 4-2 men tog sedan 2 i 6:e omgången för att kvittera matchen. I den sjunde omgången blev det mycket sten i spel och inför Oskars första låg norskarna med tre sten i boet. En bra invick vilket tvingade på de en svårare sten som de inte lyckades göra. Vi valde att guarda vilket gjorde att de försökte göra en dubbelskjutning för 2 eller 3 poäng som missade. Därmed stal vi en poäng och hade alltså ledningen med 1 poäng inför sista, precis som i gruppspelsmatchen. Relativt mycket sten i spel i denna omgång med och på Oskars sista sten måste vi dra i en riktigt svår lucka ner mot en av deras som ligger precis  bakom tee. Vi kommer igenom luckan men den blir lite kort och hamnar andrasten inne på fyrfoten. Norge har därmed en relativt enkel slagning snett på en av deras egna stenar ner på våran men helmissar på utsidan och semifinalen går till skiljeomgång, precis som i gruppspelsmatchen.
Clearingspelet är väl ingen höjdare denna gång heller och vi väljer faktiskt att guarda med Oskars första då vi ligger skotte. Norge får därmed pröva skjuta ner vår guard på deras egna men missar precis och vi behöver inte lägga vår sista sten. Finalplatsen därmed säkrad!

Det kändes att man hade två matcher i benen då man klev ut på isen men det var bara att köra på. Fjolårsvinnarna Norrköping / KG:s Ägg (dock med endast halva ordinarie laget) hade gått obesegrade genom turneringen och stod därför för motståndet. Det blev en jämn final ända fram i målsnöret. Vi hade dock bra lägen att i både 6:e och 7:e omgången plocka minst 2 poäng men lyckades tyvärr inte med det. Inför 8:e och sista stod det lika och vi var tvungna att stjäla eftersom vi endast fick med oss en 1:a i den 7:e omgången.
Vi gjorde en bra sista omgång och Göran Carlsson var tvungen att slå och vicka in mot vår skotte för vinst. Han gör den stenen mycket snyggt och vi slutade alltså på en andraplats.

Trots finalförlust är vi nöjda med helgen ändå. Nu väntar träning, tillfriskning och packning i veckan sen bär det av på lördag mot Stockholm! Inte lång tid kvar nu! :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: