Skip to content
2009/01/30 / litcurling

Särspel om Elitserien

På lördag smäller det… Då äntrar vi banan i Gärdehallen, Sundsvall för match mot Skellefteå- Eriksson. Matchen ingår i ett särspel som spelas eftersom det inte gick att utse en direkt vinnare av division 1 norra. 3 lag stod på samma slutgiltiga poäng och lagen är: Skellefteå Eriksson, Skellefteå Pålsson och vi i Lit Lindström.

Det har spekulerats fram och tillbaka om hur det ska gå till när de var 3 lag på samma poäng, vilket sorts spelsystem som skall användas och detta blev det slutgiltiga spelsystemet:

Vi lag Lindström är 3:e rankade eftersom vi har förlorat mot både dessa lag i serien. Vinnaren av våran match mot Eriksson  ”kliver upp” till den slutgiltiga finalen som blir mot Pålsson eftersom Pålsson blev 1:a rankade då dom vunnit över oss och Eriksson i serien. Vinnaren där får elitserieplatsen.

Lit Lindström

vs                                  Vinnaren möter Ske Pålsson i final

Ske Eriksson

Om Pålsson skulle förlora finalen så spelar dom mot förloraren i den första matchen om elitseriekvalplatsen i Karlstad sista helgen i mars.

Nu har vi fått besked av lag Pålsson att vid vinst till oss första matchen så spelar dom mot oss i finalen men om vi förlorar första matchen så lämnar dom wo och ”ger” därmed elitseriekvalplatsen till oss…

Men som sagt, det är endast vid förlust i första matchen och någon förlust är vi inte sugen att bjuda på! Vi kör på och försöker att vinna båda matcherna så att vi slipper kvala då mars månad redan innehåller mycket curling för oss. JVM i Kanada och Herr SM direkt vid hemkomst från Kanada..!

Håll tummarna för oss och kom gärna och heja fram oss mot nya framgångar!!

/Lit Lindström

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: